Bakonyi csirkecomb
Családomban nagy a sikere ennek az ételnek. Ritkán készül, pedig igazán nem macerás. Talán a köret, a jófajta házi nokedli teszi azzá, nem tudom. Mert igenis úgy az igazi ez a fogás, ha otthon szaggatott nokedlivel tálalod. Vegyél egy jó szaggatót, és nézd meg itt, hogyan készül nokedli.
Hozzávalók:
- két darab csirkecomb
- 1 üveg vegyes gomba
- fél kg laskagomba
- 1 fej hagyma
- 1 db paprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt húsos szalonna (kolozsvári)
- 1 evőkanál zsír
- 2 dl főzőtejszín
- só
- fűszerek: bors, pirospaprika

Előkészületek: vágd ketté a csirkecombokat és sózd be, kockázd fel a szalonnát, hagymát és a paprikát, csíkozd fel a gombát. Úgy nézzenek ki, mint a képen látod.
Ezután fogj hozzá az étel elkészítéséhez. Forrósítsd fel a zsírt, és süsd pirosra hirtelen a csirkecombokat. Ha ezzel végeztél, tedd félre egy tálra. A visszamaradt remek zsiradékban pirítsd meg a szalonnát, utána a hagymát, majd a paprikát. Csinálj pont úgy, mintha pörköltet főznél: sózd, borsozd és tedd rá a pirospaprikát. Ezután jöhet a gomba. Ez valószínűleg levet fog ereszteni, ami miatt nem fog megégni a pirospaprika. Ha nem így lenne, pótold vízzel. Ne túl sokkal, mert nem levest főzöl. Főleg azért, mert egy-két perc gombapirítás után vissza kell tenned a combokat, amelyek további folyadékvesztése miatt a készülő étel leve gyarapodni fog. Tedd bele a fokhagymát és a paradicsomot. Most már csak várnod kell 40-45 percet, és kész. Befejezésül öntsd bele a tejszínt. Ezután rotyogtasd még pár percet.
Tálald az általad készített nokedlival. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése