Hústorta
Agyament ötletnek tűnik, de nagyon finom előétel. Az egész csak fantázia kérdése, mit hogyan teszel bele. Most leírom a képen látható, fiam születésnapjára készült tortát.
![]() |
Fiam és gyerekei |
- egy csirkemellfilé
- 4 szelet csontozott rövidkaraj
- 40 dkg darált marhahús (krém)
- 20 dkg tepertőkrém (tortabevonó)
- csontok vagy zselatin
- só, fűszerek

A csirkehúst és a karajt vágd vékony szeletekre és klopfold ki. Ezután sózd meg és tedd félre egy kicsit. Tedd fel a csontokat sós vízben főzni. Kb 1 óráig kell főznöd addig, amíg jó sűrű. kocsonyásodó levet nem kapsz.
Közben egy kevés olajon pirítsd meg a darált marhahúst, sózd, fűszerezd. Én muszaka fűszerkeveréket használtam. Öntsd fel a csontlével, és ha kész botmixerrel pépesítsd. A csontlevet helyettesítheted zselatinnal.
A hússzeleteket süsd ki serpenyőben, majd tedd félre. Nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy tudjál vele dolgozni.
Egy nagy, mély, kerek üvegtálat bélelj ki frissen-tartó fóliával. Rétegezd bele a hús szeleteket és a "krémet". Az utolsó réteg lehet kényérből, hogy az esetleges képződő levet felszívja.
Tedd hűtőbe, hadd dermedjen meg. A legjobb, ha egy éjszakát pihen a hidegben. Következő nap borítsd ki egy tányérra és vond be a "tortabevonóval". A mikró olvasztó fokozatával kicsit olvaszd meg a tepertőkrémet, majd kend rá a tortádra.
Újabb hűtés után felszolgálható. Díszítheted főtt tojással, petrezselyem levéllel, paradicsom rózsával, bármivel, ami jól áll neki.
Tálalj mellé friss salátát és ropogós fehér kenyeret.
Tálalj mellé friss salátát és ropogós fehér kenyeret.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése