Párolt marhanyak hagymával
Egyszer már írtam egy receptet marhanyakkal. Ez a mostani is legalább olyan finom, mint a másik. Ehhez sem kell sok minden: hús, hagyma fűszerek. Azért pontosabban:
- fél kg marhanyak csont nélkül szeletelve
- két fej közepes hagyma félkarikára vágva
- két-három evőkanál mustár
- két-három evőkanál liszt
- só, bors, őrölt csili
- két evőkanál cukor
- fél dl fehérbor
A hússzeleteket vágd kisebb darabokra, majd sózd, borsozd. Egy keverőtálban keverd össze a mustárt a liszttel és a csilivel. Ezt is sózd meg. Adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.
Keverd ebbe a masszába a húst. Közben egy lábosban forrósíts fel olajat. A masszás hússzeletek forgasd meg lisztben, és süsd át hirtelen a forró olajban, egyszerre csak annyit, amennyi nem hűti le, majd szed ki tányérra.
A visszamaradt olajban pirítsd át a hagymát. Szórd bele a cukrot, hagyd egy kicsit karamellizálódni, aztán öntsd bele a fehérbort. Tedd bele a húst, és párold puhára kis lángon.
Krumplipürével és friss salátával tálald. Ha van otthon, szórd meg pirított hagymával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése