Csirkecomb gombás-mustáros öntettel
Hirtelen támadt ötlet alapján jött ez a recept, és az első szűrő alapján - a párom evett belőle - finomnak, jól sikerült ételnek lehet nevezni. A hozzávalók a következő:
- 3 csirkecomb
- 4 fej gomba
- egy kis fej hagyma
- egy gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- egy mk csili
- egy tk magosmustár
- egy tk mustárpor
- petrezselyem
- egy-két ek tejszín, tejföl
- olaj, vaj egy-egy ek
- só
- fél dl fehérbor
Egy serpenyőbe tedd a v
ajat, olajat, és forrósítsd fel. Pirítsd meg a csirkecombokat benne időnként forgasd meg azokat. Pár perc után vedd ki a húst, és a forró zsiradékban először pirítsd meg a gyömbért, fokhagymát a csilivel, majd dobd rá a hagymát. Ha kezd pirosodni a hagyma, add hozzá a gombát. Ezzel forgas
d át egyszer-kétszer. Keverd hozzá a mustárokat, sózd, öntsd hozzá a bort, a tejszínes tejfölt, és lassú tűzön lefedve párold készre.


Közben kóstolj. Ha túl savanyúnak tartod, egy kis mézzel javíthatsz rajta. A végén szórd rá a petrezselymet.
Tálalhatod rizzsel, tésztával. Mi knédlivel ettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése