Gombás karajcsíkok gnocchival

Most például egy könnyed feltétként a gnocchihoz.
A következőkre lesz szükséged ehhez az ételhez:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 2 evőkanál húsos szalonna
- kakukkfű
- só
- bors
- 1 dl görög joghurt
- fél dl fehérbor
- 2-3 evőkanál olaj
- reszelt sajt, amit szeretsz
Darabolj, kockázz fel mindent a képen látható módon. Ezután egy lábasban az olajon picit pörgesd át a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Pár perc sütés után következik a csíkokra vágott hús. A húst fehéredésig forgasd az alapon, gyakori kevergetés mellett. Miután elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a gombát, és fűszerezd. A fehérbor hozzáadása után lassú tűzön, fedő alatt párold készre. Figyelj arra, hogy mindig legyen lé az ételen, bár a hús és a gomba elegendő levet ad a készre főzéshez. De ha nem, pici vízzel pótold.
Amikor elkészült, add hozzá a görög joghurtot. Tudod: hőkiegyenlítés...! Először egy kevés meleg szaftot adj a hideg joghurthoz, azután mehet a joghurt az ételbe.
Tálaláskor tedd a ragut a gnocchira, és szórd meg reszelt sajttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése