Gesztenyés töltött csirkecombfilé

 


A gesztenyével töltött pulyka evolúciója során ez az étel olyan változáson ment keresztül, ami már nem is tartalmaz pulykát, de felépítését tekintve beletartozik a sorba, amely a fejlődés, átalakulás alatt megőrízte jellegét. A töltelék nem változott, csak ami köré van építve.

Az idén karácsonyra ezt, a fejlődés legújabb változatát készítettem el. Itt már nem csak a pulyka változott csirkévé, hanem már annak a felhasznált testrésze is...mellből combbá. Egyébként is jobban szeretem a szárnyasok combját, szaftosabb húsnak tartom.

A hozzávalók:
  • 40 dkg csirkecombfilé
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg natúr gesztenyemassza
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 50 cl tejszín (30%-s)
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
A sütést 170 C°-n kezdjük alufóliával letakarva 60 percig, majd fólia nálkül 180 C° még 10 perc. A végén a formából kiborítva újabb 10 percre visszatesszük a sütőbe. 

A videóban minden művelet látható




 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések