Töltött paprika
A nyár egyik sláger étele volt régebben, ma már nem így van. Manapság bármikor lehet paprikát, paradicsomot kapni, na nem mindegy, milyet. Finom, vastag húsú paprikához továbbra is csak nyáron lehet hozzájutni, na pláne, ha bogyiszlóiból szeretnénk megfőzni. Az igazi ezekből a termékekből, ami a szabad földön érett be, látta a napot. A zöldségekről szerintem ennyit, lássuk magát az ételt.
A képen látható mennyiséghez a következők kellenek:
- 13 db paprika
- 75 dkg darált hús (lehet pulyka is)
- 3 dl rizs
- 1 fej hagyma
- 1 liter paradicsomlé (az olasz a legfinomabb, de a házi sem kutya)
- kakukkfű, bors, só zeller levél
- 2 evő kanál zsír
- 1 tojás
- 3-4 evő kanál cukor

Először forrald fel 3 dl sós vízben a 3 dl rizst (tehát egy az egyben). Pár perc forrás után vedd le a tűzről, és hagyd lefedve. Így teljesen magába szívja a vizet. A hagymát vágd fel apró kockára, és pirítsd egy kevés zsíron. Az összes meleg anyagot hagyd kihűlni, ezalatt kicsumázhatod a paprikákat. Van jó módszer erre: fogd meg a szárát a tövénél, told be a paprikába, hogy szakadjon be a paprika vége, majd csavarj rajta egyet, és húzd ki. Kísérletezz, ha nem megy, intézd el késsel az ügyet.

Amikor megfőtt a paprika, ami fél óra, 40 perc is lehet nagyságtól, mennyiségtől függően, szedd ki a vízből, és tedd bele a paradicsomba. Kész is vagy, jó étvágyat!
Köretként adhatsz hozzá főtt krumplit, de elegendő a friss fehérkenyér is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése