Áfonyás, gombás natur máj
Vásároltam egy nap egy doboz áfonyát. Nagyon megkívántam. Ez talán senkit sem érdekel. De, amit csináltam belőle aztán egy-két hozzávaló kiegészítésével, az talán felkelti valakinek a kíváncsiságát. Biztosan. Itt jobbra láthatóak a hozzávalók. Ezek a következők: egy doboz áfonya, 5 fej gomba, fél fej hagyma, egy gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl fehérbor, 2 kanál olaj. A mennyiségek az én változatomban szintén a képen láthatóak.


Most következik a sonka és a fokhagyma. Ez is hadd süljön pár percig, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Ekkor öntsd bele a száraz fehérbort.
Ne fedd le a serpenyőt az egész főzés alatt, és használj takaréklángot. Kedved szerint vághatsz erős paprikát, vagy megszórhatód csilipaprikával. Ahogy szereted. A vége felé tedd bele az áfonyát. Nem lekvárt főzöl, ezért ne főzd péppé.
Húsz perc főzés után már kész is.
Frissen sütött borjúmájjal nagyon finom. Persze süthetsz hozzá bármilyen májat vagy húst. Akár eheted magában is. Szinte mindegy, mert mindenképpen isteni. Tálalhatod főtt rizzsel, vagy süthetsz hozzá krokettet.
Próbáld ki mindenképpen, nem bánod meg. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése