Csülökpörkölt
Ezt az ételt minden férfi tudja készíteni, még az is, aki semmi mást sem. Igazi nyári, borácsos fogás. Ki így, ki úgy készíti, fűszerezi. Csak egy a baj, hogy illik megdicsérni a házigazda főztjét, akkor is, ha az nem sikerült olyan jól. Persze ilyenkor segíthet a megfelelő mennyiségű alkohol bármilyen formában való fogyasztása. Ugyanis a szeszes italok egy idő és szint után tompítják az ízérzékelésünket, sőt meglehetősen éhessé tesznek ahhoz, hogy ilyenkor ne ennénk meg bármit, akár a "vasszöget" is. Azért nem ennyire rémisztő a helyzet. Ez ritkán szokott előfordulni. Én most a konszolidált, lábosban készült verzióját fogom bemutatni.
A hozzávalók a képen láthatóak (kattints a képre, nogyobba lásd). Ami nem, az a só és némi fehérbor, valamint a zsiradék, vagyis a zsír. Soha nem olaj, csakis zsír. Tőlem lehet az mangalicazsír a koleszterin miatt, de zsír legyen. Így lesz igazán jó ízű. A mennyiségek: 1 csülök, 1 nagyobb fej hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, szalonna.

Tálalhatod krumplival, de nagyon finom friss, ropogós, foszlós házikenyérrel. Durvulhatsz is, ha akarsz: főzzél bele pacalt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése