Rakott krumpli
Ez az étel egyszerűségében nagyszerű. Elkészítése nem igényel hihetetlen szakácsmesterségbeli tudást, úgy hogy bátran nekifoghatsz az elkészítésének. Persze ezzel nem akarlak megbántani, csak a nehézségi fokot akarom mutatni.
Hozzávalók 4 adaghoz (mint a mesében):
- 7 szem közepes krumpli
- 7 tojás
- 7 szelet kolozsvári szalonna
- 7 nagy kanál tejföl
- 7+20 karika kolbász
- só, őrölt bors
- 7 szelet sajt

Főzd meg héjában a krumplit és a tojást. Mikor megfőttek, hámozd meg, és karikázd fel. Tedd a tesibe a szalonna szeletek, és pirítsd meg. Majd vedd le a tűzhelyről. Rétegezd a karikákat: krumpli, tojás, kolbász, tejföl. Minden réteget sózzál, borsozz, kivéve a kolbászt. Két rétegsor jön ki az alapanyagokból, ha kis tepsit használsz. Az utolsó réteg tejföl legyen.
Az egészet takard be szeletelt vagy reszelt sajttal. 180-200 °C-s sütőben süsd meg, míg a sajt el nem olvad, rá nem sül az egészre.
![]() |
Készül a sorjázás |
![]() |
Megsült |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése