Rizsesmáj
Egyszerű egytálétel. Hasonlóképpen készül, mint a rizottó, csak a vége felé csirkemájat adunk hozzá. Nem túl sok hozzávaló kell hozzá:
- 1 bögre rizs, a legjobb a rizottó rizs
- 1 evőkanál apróra vágott hagyma
- 25 dkg csirkemáj
- fél dl fehérbor
- só, bors, olaj
- fél liter alaplé
Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd tedd bele a rizst. Sózd, borsozd. Kevergesd így egy-két percig, majd öntsd rá a bort. Addig kevergesd, amíg el nem párolog a bor. Egy másik edényben tartsd forrón az alaplevet, ami lehet leveskockából főzve. Mindegy milyenből, akár zöldségleves, vagy húsleves, vagy erőleves kockából.
A rizst folyamatos keverés mellett kell készre főzni. Csak annyi lé legyen rajta, hogy le ne égjen. Ha beszívták a rizsszemek a folyadékot, mehet hozzá megint egy kevés. A főzés folyamatait itt láthatod.
A csirkemájat vágd kisebb kockákra, majd süsd ki egy kevés olajon. Sózd, borsozd, majd keverd a rizshez.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése