Padlizsán gombával
Ez az étel is az "egyserpenyő"-ben elkészíthető ételek közé tartozik. Akár vegetáriánus ételnek is hívhatjuk, mert semmilyen húsféleség nincs benne. Bár ez a tény elveim ellen van, ha nincs hús az ételsorban. Na mindegy, ez nagyon finom.
- egy padlizsán
- 40 dkg gomba
- egy nagyobb piros paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 dkg friss gyömbér
- friss rozmaring
- bors
- só
- olíva olaj 3-4 evőkanál
- citrom
Tehát vedd elő a serpenyőt, és öntsd bele az olajat. Karikázd fel a fokhagymát, vágd apróra a gyömbért, majd tedd bele a forró olajba. Pár pillanat múlva add hozzá a felszeletelt gombát. Rázogatva süsd.
Közben vágd hasábokra a padlizsánt, úgy 1x1 cm-re. Karikázd fel a paprikát. Ahogy kész van, már adhatod is a gombához. Sózd, fűszerezd az ételt, majd csavarj a citromból levet rá.
Rázogatva süsd még egy-két percet, aztán kész. Az egész nem volt negyedóra, és egy adag 182 kcal. Eheted egy nagy adag sült hús mellé is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése