Saláta
Bármikor elkészíthető, mert a hozzávalók az év minden szakában beszerezhetőek. Nekem úgy jutott eszembe, hogy ezeket alapanyagokat találtam a hűtőnkben, de akár meg is vásárolhatod pont ehhez a salátához. Ezek a következők:
- 1 fej jégsaláta
- 3 szál zsenge újhagyma
- 8-10 szem olajbogyó
- 1 evőkanálnyi kapribogyó
- 1 nagy paradicsom
- 7 db félkeményre főzött tojás
az öntett:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál dijoni mustár
- fél zöld citrom
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 teáskanál cukor
Kezd az öntettel: keverd össze a hozzávalókat, és tedd félre. Folytasd a tojás főzésével. Próbáld meg ezt úgy megtenni, hogy a sárgája egy kicsit folyós maradjon.
Ha simán főzöd, akkor a 3 perces az lágy tojás lesz, a 10 perces pedig kemény. Úgy gondolom, az 5 perc pont jó lehet. Nekünk tojásfőzőnk van, ott könnyebb eltalálni a megfelelő állagot.
Ha ezzel megvagy, jöhetnek a zöldségek. Moss, tisztíts, darabolj! Mindennel így járj el, kivéve a megfőtt tojást. Azt csak akkor használd fel, ha tálalod az ételt.
Pirítóssal, grillezett hússal, vagy magában fogyaszthatod.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése