Saláta


Bármikor elkészíthető, mert a hozzávalók az év minden szakában beszerezhetőek. Nekem úgy jutott eszembe, hogy ezeket alapanyagokat találtam a hűtőnkben, de akár meg is vásárolhatod pont ehhez a salátához. Ezek a következők:

  • 1 fej jégsaláta
  • 3 szál zsenge újhagyma
  • 8-10 szem olajbogyó
  • 1 evőkanálnyi kapribogyó
  • 1 nagy paradicsom
  • 7 db félkeményre főzött tojás
az öntett:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • fél zöld citrom
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 teáskanál cukor
Kezd az öntettel: keverd össze a hozzávalókat, és tedd félre. Folytasd a tojás főzésével. Próbáld meg ezt úgy megtenni, hogy a sárgája egy kicsit folyós maradjon.
Ha simán főzöd, akkor a 3 perces az lágy tojás lesz, a 10 perces pedig kemény. Úgy gondolom, az 5 perc pont jó lehet. Nekünk tojásfőzőnk van, ott könnyebb eltalálni a megfelelő állagot.
Ha ezzel megvagy, jöhetnek a zöldségek. Moss, tisztíts, darabolj! Mindennel így járj el, kivéve a megfőtt tojást. Azt csak akkor használd fel, ha tálalod az ételt. 
Pirítóssal, grillezett hússal, vagy magában fogyaszthatod.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések