Paradicsomos lucskos káposzta
Igazából a lucskos és a paradicsomos káposzta keveréke. Ezt is a forintosok közé sorolom, főleg, hogy húsos oldalascsontból főztem. Persze tehetsz bele "igazi" oldalast is. Nem fogja elrontani az ízét.
- 80 dkg oldalas
- 1 kg fehér káposzta (nem savanyú)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- köménymag
- fél liter paradicsomlé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál zsír
- pirospaprika
- cukor
Darabolj fel mindent, és kezdj el pörköltet főzni a szokásos módon. Tehát: olvaszd ki a szalonnát, pirítsd meg a hagymát, majd tedd hozzá a fokhagymát, a húst, sózd, fűszerezd, majd fedő alatt főzd majdnem teljesen puhára. Persze nézegesd, kevergesd, nehogy leégjen. Biztosan pótolnod kell a folyadékot is.
Ezalatt szálasra gyalulhatod a káposztát. Sózd be, és hagyd állni. Ha a hús elérte a majdnem puha állagot, add hozzá a pörkölthöz, és öntsd hozzá a paradicsomot. Főzd puhára az egészet.
Meg fogsz lepődni, nagyon finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése