Bakonyi csirkecomb

Családomban nagy a sikere ennek az ételnek. Ritkán készül, pedig igazán nem macerás. Talán a köret, a jófajta házi nokedli teszi azzá, nem tudom. Mert igenis úgy az igazi ez a fogás, ha otthon szaggatott nokedlivel tálalod. Vegyél egy jó szaggatót, és nézd meg itt, hogyan készül  nokedli.
Akkor lássuk a lényeget. Gyakorlatilag készítened kell egy gombás, tejszínes pörköltet. Én szeretem sok és vegyes gombával. A legfinomabb friss erdei gombával lenne, de nehéz hozzájutni. Tehát marad az Aldiban vásárolt vegyes, üveges gomba. Ehhez jöhet még laska és csiperkegomba is. 
Hozzávalók:
  • két darab csirkecomb
  • 1 üveg vegyes gomba
  • fél kg laskagomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt húsos szalonna (kolozsvári)
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 dl főzőtejszín
  • fűszerek: bors, pirospaprika
Előkészületek: vágd ketté a csirkecombokat és sózd be, kockázd fel a szalonnát, hagymát és a paprikát, csíkozd fel a gombát. Úgy nézzenek ki, mint a képen látod.
Ezután fogj hozzá az étel elkészítéséhez. Forrósítsd fel a zsírt, és süsd pirosra hirtelen a csirkecombokat. Ha ezzel végeztél, tedd félre egy tálra. A visszamaradt remek zsiradékban pirítsd meg a szalonnát, utána a hagymát, majd a paprikát. Csinálj pont úgy, mintha pörköltet főznél: sózd, borsozd és tedd rá a pirospaprikát. Ezután jöhet a gomba. Ez valószínűleg levet fog ereszteni, ami miatt nem fog megégni a pirospaprika. Ha nem így lenne, pótold vízzel. Ne túl sokkal, mert nem levest főzöl. Főleg azért, mert egy-két perc gombapirítás után vissza kell tenned a combokat, amelyek további folyadékvesztése miatt a készülő étel leve gyarapodni fog. Tedd bele a fokhagymát és a paradicsomot. Most már csak várnod kell 40-45 percet, és kész. Befejezésül öntsd bele a tejszínt. Ezután rotyogtasd még pár percet.
Tálald az általad készített nokedlival. Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések