Spagetti kellel és mozzarellával


Ez egy pikk-pakk összedobható tésztaétel, ami nem mellesleg még isteni finom is. Igen kis költségvetésű, nem túl sok mindenre van szükséged hozzá, ha el akarod készíteni. Akkor lássuk 2 személyre mik is ezek:
  • 5-6 kelkáposzta levél
  • két evőkanál kockázott bacon
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy darab mozzarella sajt
  • 20 dkg spagetti
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • só, bors
Tegyél fel vizet egy nagy lábosban forrni a tészta főzéséhez. Sózd meg. Közben egy kelkáposzta külső leveleit szedd le, úgy 5-6 darabot, mosd le, majd vágd ki a vastag levélszárát. Vágd kockára a bacont, a mozzarellát, és karikázd fel a fokhagymát. Ezalatt lehet fel is forrt már a vized. Ha igen, tedd bele a tésztát főni. 
Amint a víz újra felforrt, tedd bele a káposztaleveleket. Erre azért van szükség, hogy elvegye a kelkáposzta kesernyés ízét a forró víz. 2-3 perc elegendő lesz erre a műveletre. Vedd ki, és csöpögtesd le a, majd kockázd fel.
Ha a tészta megfőtt, szűrd le, és tedd félre. 
Öntsd az olajat egy lábosba, forrósítsd fel, majd dobd bele a bacont. Kicsit pirítsd át, majd tedd hozzá a fokhagymát. Vigyázz meg ne égjen. Pár pillanat után mehet hozzá a káposzta. Só bors mehet rá, és lefedve párold meg az egészet. Figyeld, nem szabad szétfőzni, mert úgy finom, ha nem olyan szétmállós, mint a főzeléknél. Én egyébként azt is úgy szeretem, ha van mit harapni rajta. Szóval, ha elérte a számodra is megfelelő állagot a káposzta, rakd bele a sajtot.
Gyönyörűen elkezd majd olvadozni, szálasodni a melegben a sajt, de ne hagyd teljesen szétolvadni. Maradjanak kis darabok az ételben. Az egész főzési művelet 10-15 percet vesz majd el a napodból, persze a tésztafőzés nélkül.
A légvégén keverd hozzá a tésztát, és már tálalhatod is. Egy kis reszelt parmezán azért mehet a tetejére.
Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések