Sonkás-borsós-mentás tészta

Ezt a blogot annak idején azért indítottam, hogy leírjam az általam készített ételek receptjeit, hogy segítséget nyújtsak egyedülálló, -élő gyerekeimnek. Ez olyan jól sikerült, hogy ezt az ételt már a legkisebb fiam készítette. Nézzük először az alapanyagokat:

o   olíva olaj
o   vaj
o   citrom
o   mentalevél
o   feketeerdei sonka
o   mirelit borsó
o   reszelt sajt (eredetileg parmezán, de a gyakorlatban lidl gouda)
o   tejszín



 Az arányokat, mennyiségeket a képen láthatod. Pirítsd meg a vajon a sonkát, facsarj rá citromlevet, majd öntsd rá a zöldborsót, ami természetesen a nyár eleji időszakban ne fagyasztott legyen, hanem friss, zsenge. Párold puhára. Szórd rá az apróra vágott mentát, és öntsd rá a tejszínt. Pár percig lassú tűzön párold tovább.
Természetesen az előbbi műveletek elvégzése közben meg kell főznöd a tésztát, és le kell reszelned a sajtot. Ha kész, tálalhatod.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések