Hústorta

Agyament ötletnek tűnik, de nagyon finom előétel. Az egész csak fantázia kérdése, mit hogyan teszel bele. Most leírom a képen látható, fiam születésnapjára készült tortát.

Fiam és gyerekei

Hozzávalók:
  • egy csirkemellfilé 
  • 4 szelet csontozott rövidkaraj
  • 40 dkg darált marhahús (krém)
  • 20 dkg tepertőkrém (tortabevonó)
  • csontok vagy zselatin
  • só, fűszerek
A csirkehúst és a karajt vágd vékony szeletekre és klopfold ki. Ezután sózd meg és tedd félre egy kicsit. Tedd fel a csontokat sós vízben főzni. Kb 1 óráig kell főznöd addig, amíg jó sűrű. kocsonyásodó levet nem kapsz.
Közben egy kevés olajon pirítsd meg a darált marhahúst, sózd, fűszerezd. Én muszaka fűszerkeveréket használtam. Öntsd fel a csontlével, és ha kész botmixerrel pépesítsd. A csontlevet helyettesítheted zselatinnal.
A hússzeleteket süsd ki serpenyőben, majd tedd félre. Nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy tudjál vele dolgozni.
Egy nagy, mély, kerek üvegtálat bélelj ki frissen-tartó fóliával. Rétegezd bele a hús szeleteket és a "krémet". Az utolsó réteg lehet kényérből, hogy az esetleges képződő levet felszívja.
Tedd hűtőbe, hadd dermedjen meg. A legjobb, ha egy éjszakát pihen a hidegben. Következő nap borítsd ki egy tányérra és vond be a "tortabevonóval". A mikró olvasztó fokozatával kicsit olvaszd meg a tepertőkrémet, majd kend rá a tortádra.
Újabb hűtés után felszolgálható. Díszítheted főtt tojással, petrezselyem levéllel, paradicsom rózsával, bármivel, ami jól áll neki.
Tálalj mellé friss salátát és ropogós fehér kenyeret.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések