Pontyfilé fűszeresen

Zsuzsim kedvenc halétele lett, szerinte a ponty elkészítésének a legjobb formája. A hozzávaló pontyot kifoghatod magad is bármelyik horgászatodon, de ha nem űzöd ezt a sportot, akkor el kell fáradnod valamelyik piac halboltjába. Természetesen ha a vásárlás mellett döntesz, akkor a pénzedért vehetsz pontyfilét is, de ezt a munkát elvégezheted te is. Íme egy videó a filézésről.-katt ide.
Az előkészített halat dörzsöld be sóval, és tedd hűtőbe legalább egy órára. Közben készítsd el a fűszerkeveréket, ami citromléből, fokhagymából, snidlingből, petrezselyemből áll. Ízlésed szerinti arányban keverd össze, és tedd a halra. Most jön egy pihentető éjszaka. Nem az érdekel, te mit csinálsz, csak a hallal foglalkozom.
Másnap összedobhatsz egy könnyű salátát. A képen látható változathoz szükséged lesz kétféle antipasztira: szárított paradicsomra és articsókára. Kell még koktélparadicsom és olajbogyó. Citrommal és egy kevés olíva olajjal locsold meg. Petrezselyem, kész.
Most már jöhet a hal. Keverj össze lisztet őrölt borssal, ebbe forgasd bele a halat, és forró olajban süsd ki. 5-6 perc elegendő egy-egy szelethez. Tálald hasábban sült burgonyával vagy csak a salátával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések