Cukkinisaláta

A hétvégi grillezéshez jutott eszembe ez a saláta. Remekül bevált; jól kiegészítette a sült csirkeszárnyból és sertéstarjából álló menüt. Az elkészítését illik előző nap elvégezni, mert a hűtőben jól össze kell érni az egésznek. A hozzávalóknál nem tudok mennyiségeket megadni, mert csak érzésből adagoltam, legyen a kép a mértékadó a látható arányok alapján:
  • cukkini
  • fokhagyma
  • friss gyömbér 
  • öntet: joghurt, tejszín, citromlé
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Keverj össze 2:1 arányban joghurtot és tejszínt, facsarj bele citromlevet, és szórd bele a petrezselymet. Ha kapsz görög joghurtot, akkor azt használd. Akkora edénybe, amekkorában elfér az általad összevágott cukkini, önts annyi olívaolajat, amennyi ellepi, és forrósítsd fel, majd öntsd bele az összevágott anyagot. Süsd szép pirosra az egészet. Gondolom, azt nem kell ideírnom: nehogy elégesd (már leírtam).
Amikor kész, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a joghurtos keveréket. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, ha van rá lehetőséged, még mielőtt a kóstoláskor meg nem eszed az egészet.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések