Zelleres burgonyakrémleves


Egyszerű levesnek indult, és egy pompásan egyszerű leves lett. Sima krumplileves, amit kevesen szeretnek, legalábbis mi ritkán eszünk. Pedig nincs bajunk egyik összetevőjével sem. De így elkészítve szerintem egy magasabb szintre lehet emelni ezt az ételt. Összetevői:
  • 3 szem közepes, kb. 25 dkg burgonya
  • 1 kisebb fej zeller
  • fél fej hagyma
  • kis darab zöld, hegyes paprika(elhagyható)
  • valamilyen füstölt áru, szalonnabőr is lehet
  • habaráshoz tejföl, liszt
  • só, bors
  • csipet majoránna
  • 3 db babérlevél
  • egy reszelésnyi szerecsendió
A krumplit, zellert hámozd meg, majd karikázd fel, a hagymát vágd apróra. Egy kevés zsiradékon, ami lehet olaj vagy vaj, pirítsd meg a hagymát az apróra vágott paprikával, tedd hozzá a többi alapanyagot, forgasd meg az egészet. Öntsd fel annyi vízzel, hogy levesnek való mennyiség legyen. Sózd, fűszerezd és főzd puhára.
Ha kész, botmixerrel pépesítsd. Készítsd el a habaráshoz szükséges tejfölt: kb. 3 evőkanál tejfölt egy evőkanál liszttel keverj el.
Hőkiegyenlítéssel habard be a levest:a habarásba tegyél egy kis forró levest, keverd el, majd megint egy kis leves a habarásba, keverés. Ezt 3-4-szer ismételd meg, csak ezután öntsd a levesbe a habarást.
Hogy még királyibb legyen ez a pompás étel, sült virslikarikákkal tálald.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések