Tarja
Kezdjük azzal, hogy szerintem a tarja a sertéshúsok királya. Ennek az ételnek azért ez az egyszerű címe, mert annyiféleképpen készítették már el ezt a fajta húst, még én is, hogy nincs is jelentősége, mivel készült. Tehát ez megint egy változat, most én így készítettem el.
- 3 szelet sertéstarja
- 1 fej hagyma
- 20 dkg gomba
- édes és erős paprika
- 10 dkg szárított sonka apró kockákra vágva
- só, bors
- 2 feles rum vagy brandy
- fél citrom
- olaj, vaj
A tarját mindig a kés pengéjével szoktam lazán megcsapkodni sűrűn egymás mellett, majd keresztbe is. Ezután sózom be. Így teszem a hűtőbe egy éjszakára. Bármilyen felhasználás előtt mindig így járok el. Ha rántom, grillezem, párolom, mindegy. Te is csináld ezt a hússal.
Aztán másnap: a hagymát vágd félkarikára, a gombát szeleteld fel, a paprikákat karikázd fel. Vegyél elő egy serpenyőt, ezt fogod használni az egész ételhez.
Forrósítd fel a az edényt, majd tegyél bele 1-1 evőkanál vajat és olajat, majd pirítsd meg benne a gombát, ha kész tedd félre. A gombát a végén sózd, borsozd, nehogy levet eresszen. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a sonkát, hagymát. Kis idő múlva add hozzá a paprikákat. Ezt is tedd félre, ha kész.
Most jön a hús: a serpenyőben pótold a zsiradékot, olaj, vaj hozzáadásával. Nehogy túl sok legyen, mert akkor főni fog hús. Lassú tűzön süsd, nehogy nyers maradjon.
Ha megpuhult a hús, flambírozd az alkoholos itallal, majd locsold meg citromlével. Add hozzá a már elkészülteket, és nagy lángon forgasd át egy párszor. Kész.
Bármilyen köret jó hozzá. Én remek friss, házi kenyérrel ettem.
Hát ez fel ért egy izgatással.Remek recept.
VálaszTörlés