Zöldborsós, gombás ragu
Gondolom nem én találtam fel a meleg vizet, így ezt a fajta ragut sem. De megfőztem, és nagyon finom volt. Köretként ettük sült csirkemell szelettel. De főtt rizzsel akár főétel is lehet belőle.
A következőkből áll:
- 30 dkg szárnyas máj
- 25 dkg zöldborsó
- 3 fej gomba
- 10 dkg húsos szalonna
- fél piros, kaliforniai paprika
- kis paradicsom konzerv
- petrezselyem
- só, bors
- egy fej hagyma
Pirítsd meg a szalonnát 4-5 evőkanál olajon, majd a hagyma a következő. Miután megsült a hagyma is, jöhet a gomba. Borsozd meg. 3-4 perc után tedd bele a májat. Pár perc után következik a zöldborsó és a paprika. Sózd meg és add hozzá a paradicsompürét.
Akkor kész, ha a zöldborsó megpuhult. Főzés közben figyeld, nehogy elfője teljesen a levét. Pótold, ha így lenne.
A csirkemell és egy kevés krumpli megsütése után már lehet is tálalni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése