pomme de terre cuite, avagy héjában sült krumpli

Pillanatkép. Ez maradt.
Szerintem ez az egyik legősibb étel. Szegények eledele. Na persze, ha abban a kályhában sütöd meg, amelyikkel amúgy is fűtesz. Abban az esetben, ha ugyanezt egy villanysütőben teszed meg, az már más. Egy kicsit húz az árán...
Kb. másfél óra kell a sütéséhez 200 fokon, akkor lesz a legjobb az állaga. Kicsit hasonlít a gesztenyére az íze. Ha kész, eheted sokféleképpen. Csak simán sóval, de keverhetsz a sóba egy kevés tejfölt is. Úgy finomabb.
Vagy apró kockára vágott hagymát piríts zsíron. Sózd, borsozd és csípős paprikával fűszerezd. Ez is remek a krumplihoz.
És a csúcs a következő: olvassz fel vajat, majd szétnyomkodott fokhagymát forgass meg benne, valamint karikára vágott újhagyma zöldjét. De ne égjen meg a vaj! Serpenyőben végezd ezt a műveletet kb. 1 percig. A végén egy kupaknyi rumot tegyél bele. A kettévágott krumplira kenve az felszívja a fűszeres vajat, ezzel nagyon remek ízt ad a gumós alapélelmiszernek.
Vagy csak egyszerűen mustárral is eheted.
Nagyon remek kis vacsora tud lenni ez az egyszerű étel. Forró tea, forralt bor dukál hozzá. A kép az utolsó pillanatban készült.

Megjegyzések

  1. Tuti nem lehet rossz kaja, ha már forralt bort ajánlanak mellé :) Itt tök sok hasznos infó van a borokhoz, ha segítség kellene http://minu.me/-vinopedia

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések