Harcsa Székely módra
Tulajdonképpen ez Székely-gulyás hallal. A hal lehet olyan, amit szeretsz. Egyre figyelj oda, hogy filéből készítsd el, mert olyan finom, hogy nem tudod óvatosan, lassan enni.
Összetevők:
- fél kg hal
- fél kg savanyú káposzta
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- egy fej hagyma
- egy gerezd fokhagyma
- fűszerek, mindegyikből egy csipet: őrölt bors, kakukkfű, borsikafű, kömény, csípős paprika
- pirospaprika
- só
Az elkészítés sorrendje kicsit más, mint az alap Székely-gulyásnál. A halat a végén kell beletenned. De mielőtt eljutsz odáig, előbb darabold fel a filézett halat, és sózd be, majd tedd be a hűtőbe, hadd várjon a sorára.
Tehát következő lépésként kockázd fel a szalonnát és a hagymát, vágd apróra a fokhagymát. Forrósíts fel egy lábosban zsírt, majd olvaszd meg benne a szalonnát. Ezután pirítsd meg a zsiradékban a hagymát. Ha kész, jöhet rá a fokhagyma pár másodpercre. Amint ez is megvan, jöhet a káposzta a fűszerekkel és a pirospaprikával. Egyet-kettőt forgass rajta, majd önts egy kevés vizet hozzá, nehogy megégjen a paprika. Fedő alatt főzd majdnem teljesen puhára, mert a halnak a végén öt-tíz perc is elég. Ezért kell utoljára hagyni a halat.
Tejföllel és friss kenyérrel tálald.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése