Parasztpecsenye

Igen egyszerű, igen gyors, igen ízletes húsos fogás ez. A brassói apró-pecsenye és a parasztreggeli ihlette ezt az ételt.
Egy 32 cm serpenyőre való hozzávalók a következők:
  • 2 szelet sertéstarja csíkokra vágva
  • 2 szelet kolozsvári szalonna szintén csíkokra vágva (10 dkg)
  • 1 kisebb fej hagyma félkarikára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma felkarikázva
  • 1 db paprika félkarikára vágva
  • 2 közepes krumpli félkarikára vágva
  • só, bors, borsikafű ízlés szerint
  • 1 teáskanál zsír
  • a krumpli sütéshez olaj
  • száraz fehérbor
A krumplit süsd meg az olajban, majd szárítsd le törlőpapíron. Ezután vedd elő a serpenyődet, majd forrósítsd fel benne a zsírt. Aztán mehet bele a hozzávalók a következő sorrendben: 
  1. szalonna
  2. hagyma
  3. fokhagyma
  4. paprika
  5. sózás, fűszerezés
  6. hús
  7. krumpli
Mindegyik alapanyag esetében egy-két perc sütési időt javaslok. A húst tovább kell készíteni, ne maradjon nyers. Éppen ezért önts rá egy kevés fehérbort, hogy párolódjon a tarja. Nem eláztatni kell, elég fél decinként adagolni. Ezt az öntögetéses párolást annyiszor kell megismételned, amíg a hús megpuhul. Ne ijedj meg, az egész nem vesz igénybe 20-30 percnél többet.
Amikor kész, add hozzá a sült krumplit. Szerintem a serpenyőből fogod megenni, mert nem akarsz majd a tálalással időt pazarolni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések