Csirkecomb zöldbabbal

Remek nyári egytálétel 20 perc alatt

  • két db csirkecomb
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 szál szárzeller
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek. vaj
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • só, bors, currypor
  • 1 csilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér
  • 1-2 dl görög joghurt
Tedd fel a babot párolni, persze vehetsz konzerv babot is, akkor ezt a műveletet megspóroltad. Csontozd ki a csirkecombot, és kockázd fel. Én jobban szeretem a combot a szaftossága miatt, de csirkemellet is lehet használni.
Tedd fel a serpenyőt, közben karikázd fel a fokhagymát, vágd apróra a friss gyömbért. A serpenyőben forrósítsd fel az olajat és a vajat, majd tedd bele a fokhagymát, gyömbért. Pár pillanat sütés után add hozzá a húst. Rázogatva, kevergetve süsd, majd sózd, fűszerezd, és öntsd rá a bort. Párold a hús puhulásáig. Ha közben elfőné a levét, pótold vízzel.
Közben add hozzá a karikára vágott zellert és a csilipaprikát. A vége felé tedd bele a zöldbabot és a joghurtot. Rotyogtasd, amíg összefőnek az ízek, ez 1-2 perc.
Főtt rizzsel tálald. 
(398 kcal egy adag).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések