Kacsacomb szilvamártással
A kacsacomb alapvetően szenzációs étel, de így fenomenális. Most egy kisebb adag hozzávalóit írom le:
- 3 db kacsacomb
- 5 db kifliburgonya
- 25 dkg barna csiperke
- 20-25 dkg szilvabefőtt leszürve
- 4 kisebb fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ágacska rozmaring
- fél deci száraz fehérbor
- 1-2 evőkanál olaj
- só, bors
- 1 ek szójaszósz
- 1 mk balzsamecet
Egy nagyobb fedeles edénybe tedd bele az negyedre vágott hagymát és 3 gerezd fokhagymát, 2 ágacska rozmaringot, majd erre a sózótt, borsozott combokat. Önts egy kevés vizet alá, és tedd a sütőbe 160°c-ra. Így süsd 1:45 percig. Ezután vedd ki az edényből egy másik tepsire tedd át a combokat, majd a visszamaradt levet szűrd le.
A levet tedd egy kisebb lábosba, ebbe tedd bele a szilvát, a maredék 2 gerezd fokhagymát, a leszűrt szilvát, a bort, sót, borsot, szójaszószt, balzsamecetet, és főzd addig, amíg a szilva teljesen szétfő, redukálódik a mártás. A rozmaringot kivéve a mártásból paszírozd le az egészet. A végén adj hozzá egy kis vajat amikor levetted a tűzről. Tehetsz hozzá csilipaprikát is ízlésed szerint. Ez kész.
Mindeközben a kacsa alol kikerült leszűrt léből megmaradt hagymát, fokhagymát és rozmaringot egy másik tepsiben keverj össze vastagra karikázott héjas krumplival, spricceld egy kevés olajjal, majd 200°c-s sütőben süsd készre.
A krumpli sütése alatt elkészítheted a gombát. Kis darabokra vágd össze, olaj és vaj keverékén kezd el pirítani, majd sózd, borsozd, és egy kis száraz fehérborral párold puhára.
Mikor úgy látod, a krumpli már lassan készre sül, akkor tedd mellé vissza a sütőbe a kacsacombokat, hogy átpiroljon.
Tudom, jó sok edényt összepiszkoltál, de megéri. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése