Kagyló egyszerűen
- 30 dkg kagylóhús
- fél póréhagyma
- egy chilipaprika kimagozva
- mogyorónyi friss gyömbér
- petrezselyem
- szójaszósz
- 3 ek joghurt
Opcionális: halszósz, osztrigaszósz
Előkészületek: póréhagymát karikázd fel, a gyömbért, fokhagymát, chilit apró kockára vágd fel, a petrezselymet kis darabokra tépked szét. Természetesen minden megtisztítva kerüljön az ételbe.
Egy mélyebb serpenyőt (wokot) forrósíts fel, majd tegyél bele 3 evőkanál olajat. Kezd a pirítást a fokhagyma, gyömbér keverékkel, ami egy-két másodpercet vehet igénybe, majd tedd rá a póréhagymát.
20-30 másodperc múlva tedd rá a kagylóhúst és a szójaszószból ízlésednek megfelelő mennyiséget. Én előfőzött kagylót használtam, nem volt héjas, de ha héjas nyers kagylót használsz, akkor azt alapos tisztítás után tedd rá, és egyből fedd le, hogy a kagylók kinyíljanak, megfőjenek. Természetesen, ami nem nyílt ki, az kuka.
Ízesítheted halszósszal és osztriga szósszal. Végén keverd bele a joghurtot. Ha nem zavar annyira a kalória, akkor használj tejszínt.
Főtt basmati rizzsel tálald, az nagyon finom, és egészséges. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése