Kagyló egyszerűen

 


Keresem azokat az ételeket, amiknek alacsony a kalória szintje, de közben a fehérje tartalma magasabb az átlagnál. Ez az étel megfelel az elvárásaimnak, 100 gr 87 kcal és 6,8 gr fehérjét tartalmaz. Emellett még nagyon finom is, ami szintén fontos. És egy másik szempont: igazán egyszerű.





A hozzávalók:

  • 30 dkg kagylóhús
  • fél póréhagyma
  • egy chilipaprika kimagozva
  • mogyorónyi friss gyömbér
  • petrezselyem
  • szójaszósz
  • 3 ek joghurt

Opcionális: halszósz, osztrigaszósz

Előkészületek: póréhagymát karikázd fel, a gyömbért, fokhagymát, chilit apró kockára vágd fel, a petrezselymet kis darabokra tépked szét. Természetesen minden megtisztítva kerüljön az ételbe. 

Egy mélyebb serpenyőt (wokot) forrósíts fel, majd tegyél bele 3 evőkanál olajat. Kezd a pirítást a fokhagyma, gyömbér keverékkel, ami egy-két másodpercet vehet igénybe, majd tedd rá a póréhagymát.

20-30 másodperc múlva tedd rá a kagylóhúst és a szójaszószból ízlésednek megfelelő mennyiséget. Én előfőzött kagylót használtam, nem volt héjas, de ha héjas nyers kagylót használsz, akkor azt alapos tisztítás után tedd rá, és egyből fedd le, hogy a kagylók kinyíljanak, megfőjenek. Természetesen, ami nem nyílt ki, az kuka.

Ízesítheted halszósszal és osztriga szósszal. Végén keverd bele a joghurtot. Ha nem zavar annyira a kalória, akkor használj tejszínt.

Főtt basmati rizzsel tálald, az nagyon finom, és egészséges. Jó étvágyat! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések