"Illatos" hal


Ezt az ételt a magyarországi kínai büfékben kapható illatos csirke ihlette. Próbáltam ízlelés és állag alapján valami hasonlót készíteni. Az idézőjel a szerűséget jelöli.
Bármilyen hallal készülhet, azért főleg a szálka nélküliekre gondolok az "ehetősége" miatt. Ne legyen túl vastag egy-egy darab, mert jó forró olajban, hirtelen kell kisütnöd, hogy ne szívjon fel sok olajat. Ha fagyasztott halat használsz, hagyd kiolvadni, utána süsd ki.
A bunda az liszt, víz keveréke, amibe egy kevés sütőport kevertem. Az állaga legyen olyan, mint a sűrű palacsinta tészta. Fűszereztem egy csipet ötízű porral, vagy más nevén: öt-fűszer keverékkel. Ez adja az illatos részét, mert a keverék egyik alkotó eleme a csillagánizs.
Az elkészítés folyamata:

  1. sózd be a halat
  2. forgasd meg lisztben
  3. mártsd bele a folyékony bundába
  4. süsd ki forró olajban ropogósra
Eheted bármivel, nem fogsz csalódni. Ha nem szereted annyira a halat, próbáld meg csirkehússal.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések