Tojásosrizs sültgombával


Gondolkodtam, hogy felveszek két új kategóriát: az olcsó és pikk-pakk kategóriát. Ez az étel mind a kettőbe beleférne. Az egész úgy kezdődött, hogy vettem egy póréhagymát. A többi otthon volt. Mondhatnám azt, maradékok. Ezek pedig a következők:
  • 1 bögre rizs
  • 1 szál vékonyka sárgarépa
  • 10 cm póréhagyma
  • 6 db közepes gomba
  • só, bors
  • 1 tojás
  • olaj
Kezd az egészet a rizs főzésével, tehát tedd fel két bögre vízzel. Amíg fő, addig karikázd fel a hagymát, vágd fel a gombát, a sárgarépát pedig vágd vastagabb gyufaszálra. 
Tegyél egy serpenyőt a tűzhelyre, forrósítsd fel, majd tegyél bele két evőkanálnyi olajat. Kezd a hagymát sütni, de ne süljön meg nagyon. Aztán mehet bele a gomba. Borsózd meg az egészet, de ne sóz, mert a gomba túl sok levet eresztene. Az meg szottyossá tenné a sült hagymát. Várd meg, míg kiereszti a levét, és pirulni kezd. Utána jöhet a só.
Mire a gombával végeztél, addigra a rizs is megfő. Az rizsfőzés utolsó szakaszában add hozzá a sárgarépát. Most már csak a tojás maradt nyers.Tehát törd fel, és keverd össze sóval, mintha rántottát sütnél. A gombás serpenyőben forrósítsd újra egy kevés olajat, majd borítsd rá a megfőtt rizst répástól. Kicsit kevergesd, hadd forrósodjon át, majd öntsd rá a tojást. Addig süsd, ameddig rántotta állagúvá válik a tojás. Mindezt folyamatos keverés mellett fogod elérni.
A tálalásnál tegyél a hagymás gombából a rizsre. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések