Báránycsülök sörben párolva

Szeretném, ha gyakori lenne ez az étel otthon, de sajnos több érv is ellene szól. Az egyik, hogy ritkán lehet hozzájutni báránycsülökhöz, a másik nyomósabb ok, hogy a párom nem rajong a bárányhúsért. Viszont annyira finom, hogy azért fel fogom csempészni néha-néha a családi étlapra.
Hozzávalók:
  • 1 kg báránycsülök
  • 2 szál sárgarépa
  • 2-3 szál szárzeller
  • 25 dkg gomba
  • 3-4 szál vastagabb újhagyma vagy egy kisebb póréhagyma
  • 4 dl barnasör vagy guiness
  • vaj, olívaolaj
  • só, bors, rozmaring, kakukkfű
A darabolással kell kezdened a munkát, mint mindig. A gombát vágd cikkekre, a sárgarépát és a szárzellert vágd 2-3 cm-s darabokra.
Szükséged lesz az étel elkészítéséhez egy olyan fazékra, amit betehetsz a sütőbe a fedővel együtt. Jó egy római tál is.
Ha kész vagy a vagdosással, elkezdheted a hús és a zöldségek gyors pirítását a vaj és olaj keverékében. Kezdd a hússal, aztán sorban jöhet a többi. Nagy hőmérsékleten, gyorsan süsd a hozzávalókat, és ha kész, tedd bele a fazékba.
Ha minden kész, sózd meg, fűszerezd, és öntsd hozzá a sört. A javaslatom a guiness, azzal lesz a legfinomabb. Tedd a fedőt az edényre.
200 °C-n süsd 1 órán át. Ha a hús még nem lesz puha ennyi idő alatt, akkor az nem bárány volt, és sütheted tovább a hús puhulásáig.
Tálald, amivel szeretnéd, én krumplipürét adtam mellé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések