Csirkecomb gombás-mustáros öntettel

Hirtelen támadt ötlet alapján jött ez a recept, és az első szűrő alapján - a párom evett belőle - finomnak, jól sikerült ételnek lehet nevezni. A hozzávalók a következő:
  • 3 csirkecomb
  • 4 fej gomba
  • egy kis fej hagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • egy mk csili
  • egy tk magosmustár
  • egy tk mustárpor
  • petrezselyem
  • egy-két ek tejszín, tejföl
  • olaj, vaj egy-egy ek
  • fél dl fehérbor
Egy serpenyőbe tedd a vajat, olajat, és forrósítsd fel. Pirítsd meg a csirkecombokat benne időnként forgasd meg azokat. Pár perc után vedd ki a húst, és a forró zsiradékban először pirítsd meg a gyömbért, fokhagymát a csilivel, majd dobd rá a hagymát. Ha kezd pirosodni a hagyma, add hozzá a gombát. Ezzel forgasd át egyszer-kétszer. Keverd hozzá a mustárokat, sózd, öntsd hozzá a bort, a tejszínes tejfölt, és lassú tűzön lefedve párold készre.
Közben kóstolj. Ha túl savanyúnak tartod, egy kis mézzel javíthatsz rajta. A végén szórd rá a petrezselymet.
Tálalhatod rizzsel, tésztával. Mi knédlivel ettük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések