Brokkolikrémleves

Igen jóízű egy leves ez. Legalábbis a környezetemben mindenki ezt mondta. És eddig még nem tapasztaltam, hogy nagyon füllentett volna a család bármelyik tagja is. Az elkészítéséhez a következőkre van szükséged:
  • fél kg brokkoli
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, szerecsendió
  • camembert sajt
  • 8-10 szem dió

Először kezdd az alapanyagok tisztításával és darabolásával. A főzés részleteit a videón képekben megnézheted.
A brokkolit szedd rózsáira,  a szárának a keményebb, fás részét dobd ki, a többit mind felhasználhatod. Tegyél félre egy-két kicsi brokkolirózsát, ezt majd a végén kell felhasználnod. Az újhagymát karikázd fel. Az előkészület végül is ennyi. Most már kezdhetsz főzni.
Tedd fel a vajat egy edényben, olvaszd meg. Öntsd rá a karikázott újhagymát és pirítsd meg. Na nem annyira, mintha pörköltet főznél. Csak úgy fonnyaszd meg. Mikor már megfelelő állagúvá vált, tedd bele a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózd, borsozd meg, majd tedd bele a szerecsendiót. Fedő alatt főzd puhára.
Amint kész, egy botmixerrel zúzd össze. Ezután tedd bele a félretett kis brokkolirózsákat, és pár perc alatt főzd azt is puhára. Ezután belekeverheted a tejszínt a levesbe. Még egy-két perc rotyogtatás következik és kész.
A tálaláshoz kockázd fel a camembert sajtot, és vagdald durvára a diót. Ezekkel együtt tálald fel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések