Brokkolikrémleves
Igen jóízű egy leves ez. Legalábbis a környezetemben mindenki ezt mondta. És eddig még nem tapasztaltam, hogy nagyon füllentett volna a család bármelyik tagja is. Az elkészítéséhez a következőkre van szükséged:
- fél kg brokkoli
- 3-4 szál újhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- só, bors, szerecsendió
- camembert sajt
- 8-10 szem dió
Először kezdd az alapanyagok tisztításával és darabolásával. A főzés részleteit a videón képekben megnézheted.
A brokkolit szedd rózsáira, a szárának a keményebb, fás részét dobd ki, a többit mind felhasználhatod. Tegyél félre egy-két kicsi brokkolirózsát, ezt majd a végén kell felhasználnod. Az újhagymát karikázd fel. Az előkészület végül is ennyi. Most már kezdhetsz főzni.
Tedd fel a vajat egy edényben, olvaszd meg. Öntsd rá a karikázott újhagymát és pirítsd meg. Na nem annyira, mintha pörköltet főznél. Csak úgy fonnyaszd meg. Mikor már megfelelő állagúvá vált, tedd bele a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózd, borsozd meg, majd tedd bele a szerecsendiót. Fedő alatt főzd puhára.
Amint kész, egy botmixerrel zúzd össze. Ezután tedd bele a félretett kis brokkolirózsákat, és pár perc alatt főzd azt is puhára. Ezután belekeverheted a tejszínt a levesbe. Még egy-két perc rotyogtatás következik és kész.
A tálaláshoz kockázd fel a camembert sajtot, és vagdald durvára a diót. Ezekkel együtt tálald fel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése