Kéksajtos penne

 Ma kreáltam ezt az ételt. Tésztát ritkán szoktam főzni, pedig Zsuzsim nagyon szereti. Ezért jött az ötlet: nem a megszokott tésztás fogást fogom elkészíteni.
A hozzávalók:
  • 25 dkg penne tészta 
  • 5 dkg sonka
  • egy mogyorónyi hagyma
  • fél gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kék penészes sajt
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, bors
  • egy zsályalevél
Vágd kis kockákra a sonkát, és apró kockákra a hagymát, fokhagymát. Mindezt akkor végezd el, amikor már föltetted a vizet a tésztának. Ha forr, sózd meg és tedd bele a tésztát. 10-15 perc kell neki. Ez az idő bőven elegendő lesz a mártás elkészítéséhez.
Tedd egy serpenyőbe az olajat. Süsd meg benne a hozzávalókat ebben a sorrendben: hagyma, sonka, fokhagyma. Majd pár perc múlva fűszerezd meg. Öntsd rá a tejszínt. Egy perc múlva tedd bele a sajtot. Várj még elolvad. Az azt jelenti, készen van.
Ezalatt biztosan megfőtt a tészta. Nem maradt más, mint a tálalás. Jó étvágyat hozzá!
Sonka helyett rakhatsz bele gombát.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések