Kéksajtos penne
Ma kreáltam ezt az ételt. Tésztát ritkán szoktam főzni, pedig Zsuzsim nagyon szereti. Ezért jött az ötlet: nem a megszokott tésztás fogást fogom elkészíteni.
A hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 5 dkg sonka
- egy mogyorónyi hagyma
- fél gerezd fokhagyma
- 5 dkg kék penészes sajt
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál olíva olaj
- só, bors
- egy zsályalevél
Vágd kis kockákra a sonkát, és apró kockákra a hagymát, fokhagymát. Mindezt akkor végezd el, amikor már föltetted a vizet a tésztának. Ha forr, sózd meg és tedd bele a tésztát. 10-15 perc kell neki. Ez az idő bőven elegendő lesz a mártás elkészítéséhez.
Tedd egy serpenyőbe az olajat. Süsd meg benne a hozzávalókat ebben a sorrendben: hagyma, sonka, fokhagyma. Majd pár perc múlva fűszerezd meg. Öntsd rá a tejszínt. Egy perc múlva tedd bele a sajtot. Várj még elolvad. Az azt jelenti, készen van.
Ezalatt biztosan megfőtt a tészta. Nem maradt más, mint a tálalás. Jó étvágyat hozzá!
Sonka helyett rakhatsz bele gombát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése