Cukkinis tészta

Ez az étel olyan gyorsan elkészül, mint ahogy a tészta megfő. A hozzávaló sem sokféle:

  • fél kg zsenge cukkini
  • 20 dkg jó minőségű tészta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-4 evőkanál olaj
  • só, bors, oregánó

Tehát tedd fel a vizet a tésztának. Közben karikázd fel a cukkinit, majd forró serpenyőben kezdd dinsztelni. Sózd, fűszerezd, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Ha elkezdett levet ereszteni a zöldség, adj hozzá egy kevés vizet. Pár "csepp" fehérborral ízesítheted. Mostanra biztosan felforrt a tésztavíz, mehet bele a tészta. 
Amint a cukkini kezd puhulni, újra erősítsd fel a tüzet alatta. Egy-két perc és kész. Krumplinyomóval pépesítsd olyan darabos, rusztikusra, amennyire lehet, majd add hozzá a tejszínt és a parmezánt. Pár pillanat, és kész.
Szűrd le a tésztát, és tálalhatsz is. Ha gondolod, szórj még rá egy kevés sajtot!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések