Hal krumplival (fish & chips)

Ezt a tipikus angol ételt elkészítettük mi is otthon. Picit más lett, de alapjában halból és krumpliból áll. A halat sörtésztába kell panírozni, ami a következőkből áll:
  • 4,4 dl sütőporos liszt
  • 4,4 dl sör
  • 1 tojás

Elkészítése: a lisztet keverd össze a sörrel és a tojás sárgájával. A tojásfehérjét verd habbá, majd ezt is keverd az egészhez. Természetesen sózd meg a keveréket. Ha nem jutsz sütőporos liszthez, akkor tegyél egy teáskanál sütőport hozzá. Szoktak kurkumát keverni a panírtésztába a színe miatt. Fritőzben a legjobb sütni 190 fokos olajban, de mindenképpen sülés közben el kell merülnie a forró olajban.


A köret eredetileg hasábburgonya, de mi cikkekre vágott, héjas krumplit sütöttünk hozzá tepsiben a sütőben.

Az összevágott krumplit sózd, borsozd és egy kevés rozmaringgal, pár csepp olajjal keverd össze, majd tedd a forró sütőbe.
Tálaláskor adj hozzá csemegeuborkát vagy friss salátát. Ha van, akkor üzletben kapható angol barnamártást (HP sauce) adj hozzá.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések