Baconbe göngyölt csirkecomb


Ezt a remek tepsis ételt készítettem egy alkalommal. Az elképzelés az volt, hogy minél kevesebbet kelljen foglalkozni az étel elkészítésével. Tehát egyszerű étel legyen, mindamellett finom is. Többféle hozzávalóra van szükség, de nem nagy mennyiségben. Minden az íz  és a fogyasztó kedvéért kerül bele.
Fűszerre kevésbé van szükség, mert az ízek az alapanyagokból kerül az ételbe.
Ezek a következők:

  • csontozott, bőrözött csirke felsőcomb 8 db
  • bacon szalonna, annyi, ami befedi a csirkehúst
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 30 dkg krumpli
  • 4-5 paradicsom
  • lilahagyma
  • kevés só
  • bors
  • kevés zsír
Miután a képen látható módon feldaraboltad a hozzávalókat, tekerd be bacon szalonnával a sózott, borsozott csirkecombokat. Kenj ki egy tepsit zsírral, majd pakolj bele mindent, picit sózd meg. A tetejére tedd a csirkecombokat.
Süsd 180 ℃- on, figyelve arra, nehogy megégjen, viszont ügyelj arra, hogy  átsüljön a csirkecomb. Ha úgy látod, hogy szükség van rá, önts folyadékot a tepsibe, nehogy leégjen. Ez lehet víz, sör vagy bor.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések