Hamburger a kertben



Nincs is annál finomabb hamburger, mint a saját magunk által készített, főleg, ha faszén grillen sül. Az előkészületeket lehetőség szerint előző nap kezdjük meg, a hús előkészítésével a sütéshez. Ehhez a lehetőségeknek megfelelően a legjobb minőségű marhahúst vásároljuk meg, majd daráljuk le kétszer. Én legjobban a csontos hátszínt szeretem, ami a marhának azon részéről származik, ami a legkevésbé rostos. Kicsontozom, és a csontot félreteszem levesnek. A hús ledarálása után egy kevés ketchuppal, pici olajjal és borssal összekeverem, és ebben a pácban hagyom egy éjszakán át. Sót csak a sütésnél használok.
A sütés napján előkészülök: káposztasalátát készítek, felkarikázom a hagymát, uborkát és a paradicsomot. Odakészítem a szószokat, majd a hamburger bucikat, amiket félbevágok.  Eközben lehet meggyújtani a tüzet, hogy a faszén egyenletesen éghessen. 
A bucikat érdemes vágott felületüknél megpirítani, hogy ne szívják fel teljesen a szaftot, szószokat.
Most már jöhet a hús sütése. Ne süsd túl, mert akkor elkezd levet ereszteni és keményedni a hús. Vegyél próbamintát, hogy megfelelő-e a hús, mert mindig változhat az állaga a tűz hőmérsékletétől függően.
Ez nekem eddig bevált, finom volt mindig. Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések