Gombás karajcsíkok gnocchival



Ha most ezt a bejegyzést olvasod, gondolod: már megint gomba, szalonna, hagyma... Igen, szeretem ezeket a hozzávalókat, de próbálom variálni az elkészítésüket.
Most például egy könnyed feltétként a gnocchihoz.

A következőkre lesz szükséged ehhez az ételhez:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 evőkanál húsos szalonna
  • kakukkfű
  • bors
  • 1 dl görög joghurt
  • fél dl fehérbor
  • 2-3 evőkanál olaj
  • reszelt sajt, amit szeretsz
Darabolj, kockázz fel mindent a képen látható módon. Ezután egy lábasban az olajon picit pörgesd át a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Pár perc sütés után következik a csíkokra vágott hús. A húst fehéredésig forgasd az alapon, gyakori kevergetés mellett. Miután elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a gombát, és fűszerezd. A fehérbor hozzáadása után lassú tűzön, fedő alatt párold készre. Figyelj arra, hogy mindig legyen lé az ételen, bár a hús és a gomba elegendő levet ad a készre főzéshez. De ha nem, pici vízzel pótold.
Amikor elkészült, add hozzá a görög joghurtot. Tudod: hőkiegyenlítés...! Először egy kevés meleg szaftot adj a hideg joghurthoz, azután mehet a joghurt az ételbe.
Tálaláskor tedd a ragut a gnocchira, és szórd meg reszelt sajttal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések