Knédli

Nem szeretnék erre a képen lévő knédlimre felvágni, pedig megtehetném, mert ez volt az első, amit főztem. És finom volt. Te is elkészítheted, nem annyira macerás. A knédli szóra kattintva megnézheted, hogyan készül. A felvétel a youtube-ról való. A filmen feltehetőleg egy szlovák ember készít instant knédlit. Persze úgy könnyű, hogy előre gyártott, zacskós anyagból készül, de a gyúrási, főzési technika megfigyelhető.
Ahogy én csináltam, a következőket használtam: fél kg liszt, 2 dl víz, 1 tojás, só, 3 dkg élesztő. Ha ezeket a mennyiségeket választod, kb. hat adagot fogsz kapni.
Az összes alapanyagot keverd össze a következőképpen: tedd egy keverőtálba a lisztet és keverd el egy csipet sóval. Ha szárított élesztőt használsz, azt is ilyenkor keverd bele. A vizet keverd össze a tojással, és ha rendes élesztőt vettél, akkor azt a vízben oldd fel. A vizes keveréket öntsd a lisztes keverékre. Viszonylag lágy keveréket fogsz kapni, amint összekeverted az egészet. Hagyd öt percig kelni.
A kis pihenő után készíts elő lisztet. Lisztezd be a kezed és a munkaasztalod, majd formálj két egyforma hengert. Közben forralj fel vizet, amit természetesen megsóztál. Ha forr a viz, tedd bele a hengereket, és fedő alatt főzd 20 percig. Félidőben fordítsd meg meg a hengereket a vízben.
Tálalhatod majdnem mindenféle szószos ételhez. Igazából ez egy hatalmas élesztős nokedli. Még a szó is olyan hasonló...

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések