Halleves zöldséggel, metélttésztával


Az egyik kísérletem végeredménye ez a leves. Megmaradt filézés után egy egykilós hal gerince, mit kezdjek vele. Hát gondoltam levest főzök. De ez halászlének nagyon kevés. Így jött az ötlet: mi lenne, ha úgy főzném  meg, mint egy húslevest, zöldségekkel. Tehát a gerincet feltettem főni hagymával, majd jöttek a zöldségek. A következőket használtam fel erre az ételre:
  • a ponty filézés utáni maradványa
  • egy kisebb fej hagyma
  • kb. 10 szem egész bors
  • egy késhegynyi curry
  • egy kisebb karika friss gyömbér (persze jó a por állagú is)
  • 3-4 szál sárgarépa
  • zeller zöldje
  • petrezselyem zöldje
  • csípős paprika
Szóval a halcsontot tedd fel főni a sóval, a fűszerekkel és hagymával kb. egy órára. Közben lesz időd megpucolni a zöldséget, melyet majd adj hozzá. Megint mehet még egy órát. Azért kell ilyen sok idő, hogy teljesen kifőjön az összes íz a halcsontból.
Ha kész, tálalás előtt szűrd át a levet, és szedegesd le a halhúst a gerincről.
Főtt metélttésztával tálald. Meg fogsz lepődni, milyen finom.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések