Tárkonyos csirkeraguleves
Elindítottam egy új címkét, a "forintos"-t. Ezzel fogok jelölni ezentúl minden, igen olcsó, a konyhában szinte maradékként kezelt alapanyagokból készült ételt. Ez az első ilyen recept. Hívhatnám csirke becsinált levesnek, de ez a név kicsit elriasztó, pedig a leves igen finom.
Sorolom a hozzávalókat:
- csirkeaprólék, csirkemellcsont
- vegyes zöldség (én fagyasztott mexikói keveréket használtam)
- kis fej hagyma
- kevés olaj
- pici liszt
- só
- tárkony egy csipettel
- őrölt bors
Vágd apróra a hagymát, és a csirkeaprólékot darabold fel kisebb darabokra. A zöldségekkel is tedd ezt, de ha fagyasztottat használsz, akkor nem kell ezzel bajlódnod.
Tedd fel az olajat forrósodni egy megfelelő méretű fazékban, majd dobd rá a hagymát pirítani. Miután a hagyma átsült, add hozzá a húsdarabokat. Ezzel is pirítsd tovább az egészet pár percig. Ha friss, nyers zöldséget használsz, akkor azt add hozzá a hagymához a hússal együtt. Ezután szórj rá egy-két evőkanál lisztet. Egy-két keverésnyi idő után öntsd fel annyi vízzel, hogy leves legyen belőle. Fűszerezd sóval, tárkonnyal, őrölt borssal.
Főzd puhára, majd tálald fel. Adhatsz hozzá tejfölt is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése