Hidegtál

Egy hidegtál elkészítésekor tényleg csak a fantáziád szabhat határt, mit raksz a tálra, mivel díszíted azt. Van egy-két, szerintem fontos dolog, amit érdemes figyelembe venni. 
Minden olyan alapanyag, ami levet ereszt, az ronthatja az összképet és az étel állagát. Ilyen a paradicsom is. Ezért azt ki kell magoznod, mielőtt felteszed dísznek. Vagy a képen látható olajbogyó. Felhasználás előtt le kell csöpögtetned, és papírtörlővel szárazra kell törölnöd. A felhasznált zöldféléket (persze itt gondolok a pirosra is) soha ne sózd meg, mert az is levet fog ereszteni.
A tálra tett anyagokat a lehető legvékonyabbra kell szeletelned, hogy megfeleljen a praktikumnak és esztétikumnak is. Tehát szép legyen, és ha vesz belőle valaki, ne egy fél disznó kerüljön a tányérjára.
A sült húst rövidkarajból készítsd, és hagyd teljesen kihűlni, különben szétesik szeleteléskor. Ne ijedj meg, brutálisan száraz lesz a hús, de a tálhoz adott saláták kompenzálják majd azt. Ami nagyon fontos: befejezésként mindig kend át jó sűrű zselatinból készült aszpikkal. Ez megóvja az ételt az oxidációtól, vagyis a barnulástól, elszíneződéstől. Nem beszélve látványról. Nagyon szép fénye lesz az egésznek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések