Padlizsán, cukkini saláta


Csupa finom zöldség egy tálon. Nagyon finom! Mondom én, a megrögzött húsevő. De hát ami jó, az jó. Lássuk:
  • egy padlizsán
  • egy cukkini 
  • két db kápia paprika
  • egy-két darab szárított paradicsom
  • articsóka, ha van (üveges, olajos antipásti)
  • egy gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • olíva olaj
  • balzsamecet
  • cukor
A padlizsánt és a cukkinit vágd 5 mm-s vastagságú lapokra, csíkozd fel a paprikát, vágd karikára a fokhagymát. Forrósíts fel egy nagyobb serpenyőt, majd kezd el sütni benne a zöldségeket. Mindig csak egy-két darabot készíts egyszerre egy kevés olíva olajjal. Éppen annyira kell sütnöd a padlizsánt, cukkinit és a paprikát, hogy még roppanós maradjon. Tedd ezt egymás után, amíg van anyag.
Amint kész, tedd bele egy salátástálba az olajjal együtt. Hamar megy, a legvégén a fokhagymát süsd meg az oregánóval. Sózd meg, locsold meg a balzsamecettel. Ha gondolod keverhetsz hozzá egy kevés cukrot is.
Ennyi az egész. Elkápráztatóan finom hidegtálakhoz, grillezett húsokhoz. Jól behűtve nyáron üdítő.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések