Padlizsán, cukkini saláta
Csupa finom zöldség egy tálon. Nagyon finom! Mondom én, a megrögzött húsevő. De hát ami jó, az jó. Lássuk:
- egy padlizsán
- egy cukkini
- két db kápia paprika
- egy-két darab szárított paradicsom
- articsóka, ha van (üveges, olajos antipásti)
- egy gerezd fokhagyma
- só
- oregánó
- olíva olaj
- balzsamecet
- cukor
A padlizsánt és a cukkinit vágd 5 mm-s vastagságú lapokra, csíkozd fel a paprikát, vágd karikára a fokhagymát. Forrósíts fel egy nagyobb serpenyőt, majd kezd el sütni benne a zöldségeket. Mindig csak egy-két darabot készíts egyszerre egy kevés olíva olajjal. Éppen annyira kell sütnöd a padlizsánt, cukkinit és a paprikát, hogy még roppanós maradjon. Tedd ezt egymás után, amíg van anyag.
Amint kész, tedd bele egy salátástálba az olajjal együtt. Hamar megy, a legvégén a fokhagymát süsd meg az oregánóval. Sózd meg, locsold meg a balzsamecettel. Ha gondolod keverhetsz hozzá egy kevés cukrot is.
Ennyi az egész. Elkápráztatóan finom hidegtálakhoz, grillezett húsokhoz. Jól behűtve nyáron üdítő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése