Citromos csirkecomb


Üde, friss, szenzációs étel! Szerintem. A magam részéről a teán kívül mindenben szeretem a citromot, a zöldcitromot (született: lime). Lehet sütiben, fagyiban, de remek húsokhoz is használni. Akkor lássuk, hogyan készül ez a csirke citrommal.
Vegyük az alapanyagokat:
  • csirkecomb
  • citrom
  • olaj
  • zöldfűszerek (oregánó, zsálya, kakukkfű, bors)
  • fokhagyma

A fűszert, a sót, a fokhagymát a citrom levével és az olajjal tedd egy mozsárba. Mozsár híján vágd össze a zöldfűszereket, és utána keverd össze a többivel egy pohárban. Zöldfűszerek hiányában használhatsz szárítottatak is egy-egy mokkáskanállal. Na miután kitárgyaltuk mi van és mi nincs, folytatom az elkészítés leírását. Rövid lesz.
Tedd a húst a tepsibe és öntsd rá a fűszeres löttyöt. Jól dörzsöld a csirkébe. Fedd be a tepsit alufóliával, és süsd 180 fokon kb. fél órán át. A fél óra forró sütőre vonatkozik. Majd vedd le fóliát és süsd pirosra. Petrezselymes krumplival tálalhatod.
Adhatsz hozzá kaporszószt, jól illik hozzá.
Elkészítettem a citromos csirke serpenyőben, karajjal készült változatát. Ha ez a csirke ízlett, csináld meg a következőt is.
A fűszerek ugyanazok. A karajt dörzsöld be a fűszeres cuccal, majd süsd ki serpenyőben. A visszamaradt ízes olajba önts egy kevés fehérbort, majd tegyél egy kevés sürítő anyagot: lisztet, vagy keményítőt, és így készíts mártást. Petrezselymes krumplival tálald.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések