Kaporszósz

Az egyik kedvenc tavaszi ételem. Simán lehet enni hidegen magában, lehet lehet melegen köretként húsokhoz, vagy csak egyszerűen újkrumplival. Olyan gyorsan elkészül, hogy észre sem veszed. A hozzávalók a fenti képen láthatók. Az orgona csak díszítő elem. Tehát: egy csokor kapor, két kanál liszt, 5 dkg vaj, tejföl. Ez a klasszikus. A következő recept az én továbbfejlesztett változatom.
Az alap a fent leírt mennyiség kiegészítve újhagyma zöldjével és a tejföl tejszínnel dúsítva. A kapor szárát vágd le, szeleteld fel, majd a levelét vágd apróra. Az újhagyma zöldjét darabold fel. Háromrész tejfölbe keverj két rész főzőtejszínt. Ennyit az előkészületről, jöhet a főzés.
Tedd a vajat a lábosba, picit pirítsd meg a kapor szárát az újhagyma zöldjével, majd szórd bele a lisztet. Csinálj úgy mintha rántást csinálnál. Szórd bele a kapor levelet, majd öntsd bele a tejfölös masszát. Egykét rotyogás és kész.
Lehet, tovább tartott leírnom, mint elkészítenem.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések