Zöldborsós, gombás ragu

Gondolom nem én találtam fel a meleg vizet, így ezt a fajta ragut sem. De megfőztem, és nagyon finom volt. Köretként ettük sült csirkemell szelettel. De főtt rizzsel akár főétel is lehet belőle.
A következőkből áll:
  • 30 dkg szárnyas máj
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 fej gomba
  • 10 dkg húsos szalonna
  • fél piros, kaliforniai paprika
  • kis paradicsom konzerv
  • petrezselyem
  • só, bors
  • egy fej hagyma
Pirítsd meg a szalonnát 4-5 evőkanál olajon, majd a hagyma a következő. Miután megsült a hagyma is, jöhet a gomba. Borsozd meg. 3-4 perc után tedd bele a májat. Pár perc után következik a zöldborsó és a paprika. Sózd meg és add hozzá a paradicsompürét.
Akkor kész, ha a zöldborsó megpuhult. Főzés közben figyeld, nehogy elfője teljesen a levét. Pótold, ha így lenne.
A csirkemell és egy kevés krumpli megsütése  után már lehet is tálalni.
 
 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések