Lecsós apró hús

Készítheted úgy ezt az ételt, hogy kigondolod: most lecsós húst fogok főzni, és akkor ahhoz vásárolsz. De úgy is, amikor a valamelyik hozzávaló vagy hozzávalók, mint maradékok szerepelnek a háztartásodban. Például: van egy kevés maradék lecsód, vagy maradt egy kevés disznókarajod. És gondolom találsz mindig egy-két szem krumplit a kamrádban. Azért ez nem teljesen életszerű, de előfordulhat. Akárhogyan is, finom és egyszerűen elkészíthető étel ez.
A hozzávalók: sertéskaraj, lecsó, krumpli. Ez mondjuk nem volt meglepő gondolom. A karajt helyettesítheted sertésszűzérmével.
A húst vágd csíkokra, sózd, és kicsit borsozd meg. Nem szükséges más fűszer, mert elfedné csak a hús fenséges ízét. Ennél az ételnél fontos, hogy a lecsó remek íze párosuljon a hús natúr ízével. Tedd félre, közben pucold meg és kockázd fel a krumplidat. Készítsd el a lecsót (ezt már megírtam egyszer), vagy vedd elő a spájzból a télire eltettet.
Következő lépésként süsd meg a krumplit. Utána a hús sütése jön. Ha kész, már tálalhatsz is.
Jó tanács: lehetőség szerint csak annyit süss a húsból és krumpliból, amennyi egy tálalásra el is fogy. Frissen a legfinomabb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések