Fejes saláta öntettel

Rendkívül egyszerű és finom, de egy kicsit szokatlan saláta öntetet írok le. Tényleg remek.
Hozzávalók: császárszalonna, vagy sonka, olívaolaj, citrom, mustár, őrölt bors és cukor. A mennyiségeket az ízlésedre bízom, szem előtt tartva a szokásos mondást, hogy a kevesebb néha több.
Fogj egy serpenyőt, önts bele olívaolajat, süss meg benne a császárszalonnát, vagy a sonkát közepesen pirosra. Hagyd kihűlni, ha kész. Miután ez megtörtént, habverővel keverj bele mustárt, úgy fele annyit. Addig keverd, amíg nem hasonlít egy kicsit a majonézhez. Ez egy-két perc. A végén ízesítsd citromlével, cukorral és őrölt borssal a szád íze szerint. Keverd össze a fejes salátával. Köretnek, önálló előételnek is megfelelő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések